Inter Milan er tilbage i Scudetto-løbet efter at have vundet 1-0 over Napoli

Inter Milan er tilbage i Scudetto-løbet efter at have vundet 1-0 på San Siro mod tidligere ubesejrede Napoli, som stadig fører Serie A-tabellen. De bliver det første hold i 2022/2023 Serie A-sæsonen, der slår Napoli efter sæsonens bedste præstation i den nationale liga. Napoli kæmpede for rytmen, da de vendte tilbage efter de syv ugers VM og den festlige pause, og Dzekos 56. minuts indsats i Inter Milan trøje, da han kom på enden af et indlæg fra Federico Dimarco på tæt hold, viste sig nok. Inter-keeper Andre Onana nægtede Giacomo Raspadori sent, da Napolis 11-kamps sejr i Serie A sluttede.

Kampuge 16 endte med Napoli øverst på 41 point, fem foran Milan og syv foran Juve. Bosniens anførers kraftfulde hovedstød 10 minutter efter pausen var nok til at afslutte Napolis ubesejrede rekord og satte Inter otte point væk fra temposætterne. Nerazzurri fortjente at vinde kampen siden de første minutter af første halvleg, da de ikke formåede at score på trods af mange chancer skabt i deres billige fodboldtrøjer, især med startangriberne Romelu Lukaku og Edin Dzeko. I anden halvleg fortsatte Simone Inzaghis mænd, hvor de slap og fortsatte med at volde Luciano Spallettis mænd alle mulige problemer.

Juventus fortsatte med at presse på de to bedste, men de forlod det sent for at hævde deres syvende sejr i træk på Cremonese, hvor Arkadiusz Milik slog kampens eneste mål hjem fra et frispark i pausen. Napoli ville være gået otte point foran AC Milan på andenpladsen med en sejr, mens Inter, otte point fra toppen, rykkede på fjerdepladsen med deres sejr. I mellemtiden så Inters sejr, at de hoppede ind på en fjerdeplads foran Lazio, der tabte 2-1 i Lecce. AC Milan, der var på andenpladsen, var hovedmodtagerne af deres lokale rivalers sejr på San Siro, deres titelforsvar styrket af en 2-1-sejr på Salernitana i dagens første kamp.